Zawsze chwaliłem sobie współpracę z tą firmą - głównie ze względu na przechwytywanie domen i niskie ceny pl'ek.
Dnia 30.09.2010 zarejestrowałem za ich pośrednictwem (w tym samym czasie zapłaciłem) domenę karty-kredytowe.eu. Nie mogłem dokonać na niej zmiany DNS'ów ale uznałem to za jakiś chwilowy problem techniczny po ich stronie więc to przeczekałem. Niestety sprawa wyglądała cały czas w ten sposób. Wówczas postanowiłem napisać do nich ticket (jednocześnie okazało, się że jest to najgorsza forma kontaktu).
Jeden z pierwszych ticketów: (domyślam się, że względem prawa nie mogę ujawniać korespondencji innych)
CYTAT
Witam, uprzejmie proszę o wyjaśnienie sytuacji z domeną
www.karty-kredytowe.eu
Domena została zarejestrowana przeze mnie 2010-09-30 22:43:53 .
Pieniądze zostały pobrane przez Was. Nie mogę zmienić adresów DNS - nic
nie mogę zrobić! Kiedy wchodzi się pod podany adres są reklamy i
informacja, że domena jest na sprzedaż. Proszę o pilną odpowiedź.
www.karty-kredytowe.eu
Domena została zarejestrowana przeze mnie 2010-09-30 22:43:53 .
Pieniądze zostały pobrane przez Was. Nie mogę zmienić adresów DNS - nic
nie mogę zrobić! Kiedy wchodzi się pod podany adres są reklamy i
informacja, że domena jest na sprzedaż. Proszę o pilną odpowiedź.
Oczywiście w odpowiedzi, że problemem się zajmą. Następnie "pospieszanie" z mojej strony. Następnie Pan Michał napisał, że domena w 2010 roku została wyrejestrowana w dziwnych okolicznościach i że będą to wyjaśniać. Potem kolejna wiadomość, że domena została odkupiona z SEDO przez nich i że zostały wysłane mi maile z prośbą o kliknięcie w link - kliknąłem - jednak w panelu dropped.pl znów ten sam problem co wcześniej. Dalej piszę, że coś jest z tym nie tak. Tydzień temu napisałem wiadomość, że sprawa przestała mnie bawić. A w priorytecie ticketu widnieje napis SPAM.
Sytuacja tragiczna zwłaszcza, że za miesiąc domena się "kończy" a ja nawet nie miałem okazji jej wykorzystać. Nie jest poważnym zachowanie firmy Michau Enterprises Limited.
Może ktoś zainteresuje się tematem bo jest z pewnością ciekawy. Nie mam 15 lat i bardzo irytuje mnie takie niepoważne zachowanie.
pozdrawiam
Grzegorz Krawczyk
Ps. A no i warto dodać, że od przedostatniego maila domena nie jest już w moim panelu w dropped.pl ;-)